Ste kdaj sanjali o mobilnem domu, ki bi ga bilo enostavno spreminjati ali celo prestaviti na drugo lokacijo? O poslovnih prostorih, ki bi rasli z vašim podjetjem in pri katerih ne bi bilo težav s selitvami iz manjših v večje prostore? Odgovor na takšne želje že dolgo nudijo tako imenovane modularne hiše, ki omogočajo enostavno postavitev in prilagajanje, ne glede na to, ali jih uporabljate za bivanje ali poslovno dejavnost.

Modularne hiše so v osnovi montažne enote, katerih osnova oziroma modul se običajno sestavi v proizvodni dvorani in nato zgolj prepelje ter postavi na temelje oziroma osnovo, pri težavnejših terenih pa se lahko sestavijo tudi na sami lokaciji. Običajno so izdelane iz lesa in imajo tudi sodobnemu času velike zastekljene površine, zaradi katerih so videti precej moderno. Njihova glavna prednost pred drugimi vrstami gradnje pa je seveda v tem, da so modularne hiše edine stavbe, ki se lahko popolnoma prilagajajo našim potrebam.modul

Kako?

Zasnova modularne hiše se prične z osnovnim modulom oziroma enoto, kateri nato dodajamo dodatne enote po svojih željah in potrebah, prav tako enostavno pa jih tudi odstranjujemo. Module lahko zlagamo v vodoravni liniji, ali pa tudi v višino. S tem lahko ustvarimo zanimive sodobne stavbe, ki so zaradi kombinacije klasičnih ter novih, tehnološko dovršenih materialov, tudi energijsko varčne.

Modularne hiše so v tujini že dolgo znan način bivanja, prav tako pa so uveljavljene tudi kot ugodna rešitev za postavitev estetsko dovršenih poslovnih prostorov. Nič ni namreč lažjega kot priprava osnove, na katero potem zgolj postavimo modul, ki je že pripravljen na priklop napeljav in takojšnjo vselitev. Pot od nakupa enote do pričetka uporabe je izjemno kratka, zato so modularne hiše priljubljene predvsem kot odlična rešitev za hitro odpravo prostorske stiske. In ko postane osnovni modul premajhen? Tudi s tem ni težave, saj mu lahko priključimo še dodatnega in s tem poslovni prostor brez težav hitro povečamo.

Comments are closed.